Standaard Artikel

Website beheer

Inleiding Website Standaar Artikel Artikel wijzigen Documenten Nieuws Meer mogelijkheden

Via een gebruiksvriendelijke editor, kunt u teksten eenvoudig opmaken waarbij de hoofdlijnen wel gewaarborgd blijven. Zo worden o.a. het lettertype en de vormgeving van de (tussen)kopjes in de template bepaald. Binnen de template kunt u via een Word-achtige editor de teksten verder opmaken. Denk hierbij aan dikgedrukte, schuingedrukte, onderstreepte of gemarkeerde teksten in de standaard of aangepaste kleur.

Enkele belangrijke icoontjes worden hieronder uitgelicht:

Afbeelding invoegen

In een artikel kunnen foto's worden geplaatst. Zorg dat deze foto’s eerst in het document beheer zijn geplaatst. Met één simpel vinkje kunt u aangeven of een afbeelding moet vergroten als een bezoeker er op klikt. Ook heeft u de mogelijkheid om een album aan te maken, zodat een bezoeker bij een vergroting direct kan navigeren naar de volgende afbeelding.

 1. Klik op het icoontje om een afbeelding in te voegen
 2. Klik op de gewenste afbeelding uit het documenten beheer
 3. Vul de volgende eigenschappen in
  1. Titel: Geef een omschrijving van de afbeelding t.b.v. zoekmachines (wordt ook getoond wanneer met de muis over de afbeelding wordt genavigeerd).
  2. Uitlijning: Bepaal op welke plaats de afbeelding moet staan ten opzichte van de tekst.
  3. Afmetingen: Bepaal de afmeting van de afbeelding. Laat het vinkje ‘Oorspronkelijke verhouding behouden’ altijd aangevinkt.
  4. Open een vergroting: Indien dit is aangevinkt, kan een bezoeker op de afbeelding klikken waarna de afbeelding in volledig formaat wordt getoond. Door foto’s met een zelfde albumnaam kan in de vergroting worden genavigeerd.
 4. Klik op Invoegen

Video invoegen

De editor bevat een handige plugin om uw YouTube, Flickr of Vimeo bestand direct op de website te tonen. Doordat de video extern is gehost voorkomt u dat zware videobestanden uw website traag maken. Klik op het video icoontje en zoek naar de gewenste video. Als u de gewenste video selecteert, krijgt u extra opties te zien om bijvoorbeeld het formaat aan te passen. 

Link invoegen

Dit icoontje gebruikt u om een link te maken naar een andere website/pagina.

 1. Selecteer de tekst die u wilt linken
 2. Klik op het icoontje ‘Link invoegen/bewerken’
 • URL: Vul hier de URL in (bv. http://www.voorbeeldje.nl)
 • Doel: Geef aan in welk venster de nieuwe pagina moet openen
  • Link naar pagina binnen eigen site: In dit venster / frame openen
  • Link naar pagina van een andere site: In nieuw venster openen (_blank)
 • Titel: Hier kunt u informatie geven waar een link naartoe verwijst. Deze tekst verschijnt wanneer met de muis over de link wordt genavigeerd.